חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין וגזר דין בתיק ח"א 439/12

: | גרסת הדפסה
ח"א
בית הדין הצבאי המחוזי ח"א
439-12
20.2.2013
בפני :
סא"ל כרמל ווהבי

- נגד -
:
התובע הצבאי
עו"ד סרן לינוי ספקטור
:
סמל ר.צ
עו"ד סרן עדי אייזנר
הכרעת דין וגזר דין

הריני מרשיע את הנאשמת, לפי הודאתה, בעבירה של שימוש בסם מסוכן לפי סעיף 7 (א) ו- (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973. בהתאם לכתב האישום  המתוקן ולפרטים הנוספים.

  • ניתנה והודעה היום, ‏20/02/2013 ,  י' אדר תשע"ג, בפומבי ובמעמד הנאשמת והצדדים.

___________

שופט

גזר דין

הנאשמת, סמל ר.צ, נותנת היום את הדין בגין ביצוע עבירה שעניינה שימוש בסם מסוכן. כתב האישום המתוקן מלמד, כי במהלך התקופה שבין חודש נובמבר 2010 ועד לחודש אפריל 2012, עשתה הנאשמת שימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס במספר הזדמנויות כולם בנסיבות אזרחיות, חלקן ביחד עם אחרים.

הפרטים הנוספים מלמדים כי חקירתה של הנאשמת החלה בעקבות קבלת מידע מודיעיני שהחשיד אותה, כמו גם חיילים אחרים, בביצוע השימוש בסם מסוכן. הנאשמת שיתפה פעולה במהלך החקירה, מסרה דגימת שתן שנמצאה שלילית בבדיקת המעבדה, והופללה על ידי חיילת אחרת. עוד עולה מהפרטים הנוספים כי בגין תיק זה הוחזקה הנאשמת במעצר סגור למשך שלושה ימים ( 11-13/06/2012).

כתב האישום לא מפרט את מספר השימושים המדויק, ולפיכך יש להניח לטובת הנאשמת כי מדובר בשימושים מעטים בסם מסוכן, אשר התפרסו על פני תקופה ממושכת. נוכח האמור, ובשים לב להודאת הנאשמת שחסכה מזמנו של בית הדין, לעובדה כי הנאשמת סיימה שירות תקין בצה"ל ועושה היום צעדים ראשונים בחייה האזרחיים, וכן נוכח יתר השיקולים שמנתה הסנגורית בסיכומיה, סברתי כי יש מקום לאמץ את הסדר הטיעון, במיוחד כאשר עקרון אחידות הענישה קורא להשית עונש שכזה (ראו גזר דין בתיק ח"א (מחוזי) 438/12).

על הנאשמת נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:

1. עשרים ואחד (21) ימי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי שלושת (3) ימי מעצרה הסגור, כך שעל הנאשמת לרצות עוד שמונה עשר (18) ימי מאסר בכליאה ממשית, וזאת החל מיום 17/03/2013, כאשר באותו תאריך ולא יאוחר מהשעה 10:00 תתייצב הנאשמת בבס"כ X, על מנת לרצות את יתרה עונשה.

2. עונש מאסר מותנה בן שישים (60) ימים למשך שנתיים (2) מהיום, והתנאי הוא שלא תעבור עבירה כלשהי בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], או עבירה של סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסם מסוכן.

3. הורדה לדרגת טור'.

  • זכות ערעור כחוק.
  • ניתן והודע היום, ‏20/02/2013 , י' אדר תשע"ג, בפומבי ובמעמד הנאשמת והצדדים.

____________           

שופט   

העתק נכון מהמקור
רס"ן מיכל טנג'י
ק' בית הדין

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>